hem | | sitemap
Expeditioner
och hållbara äventyr
jorden runt
Expeditioner
Om oss
Kontakta oss
Reseberättelser
Inloggning
Välkommen till
Swedish Expeditions!


Vi tar en paus!
Vi har lagt verksamheten i malpåse, på obestämd framtid. En växande insikt om att vi behöver flyga mindre samt nya familjemedlemmar på flera håll har bidragit till beslutet.
Tack för allt, vi ses i bergen!


Sedan 2002 har vi skapat äventyrsresor på hög nivå för bergtagna. Genom att fokusera på småskalighet, kvalitet och hållbarhet har vi genom åren varit framgångsrika med lyckade vandrings- och klätterexpeditioner till exempelvis Aconcagua, Bolivia, Peru, Karakoram, Elbrus, Kirgizistan, Kilimanjaro och våra skandinaviska fjäll. På våra resor utmanar du dig själv och blir en integrerad del i teamets framgång. Genom lokala samarbetspartners kan vi garantera genuina alpina och kulturella upplevelser där toppen bara är en del av äventyret. Välkommen ut!


Swedish Expeditions - expeditioner på riktigt
För oss är en expedition en fysiskt och mentalt utmanande resa med exempelvis ett berg, en avlägsen trakt eller en sällsynt djurart som mål.

Skillnaden mot vanliga äventyrsresor eller gruppresor är att våra expeditioner är mer krävande, både fysiskt och psykiskt. När vi rör oss utanför civilisationen bor vi alltid i tält, ofta i långa perioder. Vi bär vår packning själva och rör oss med minimal support för att komma närmare naturen. Du är alltid själv en del av expeditionen och dess framgång. Genom att arbeta på detta sätt kommer vi högre upp, längre bort och bjuds på större och rikare upplevelser längs vägen.

Vi arrangerar och leder alltid våra resor på egen hand och använder lokala samarbetspartners för att kunna erbjuda genuina och hållbara upplevelser. Vårt mål är att du som deltagare skall utvecklas som friluftsmänniska för att kunna nå större mål på din nästa resa.

With great fun comes great responsibility
Vi jobbar hårt för att få våra resor så hållbara som möjligt, speciellt då de flesta av våra resmål kräver långa flygresor. Som kontrast till detta är vårt naturliga habitat den naturliga miljön - som vi gör allt vad vi kan för att bevara så naturlig som möjligt. Konkret innebär detta att vi handlar så mycket vi kan lokalt, anlitar småskaliga lokala arrangörer samt att vi aldrig lämnar något annat än fotspår efter oss i bergen. Naturligtvis koldioxid-kompenserar vi våra flygresor.

Nyheter


Aktuella resor
Expedition Elbrus 2019
Expeditionen ställs tyvärr in

Samarbetspartners:
© Swedish Expeditions ecoexploring EF 2008- med ensamrätt | Resevillkor | Kontakt | Webbansvarig | Stor text